Aardpeer 1 stuks

Artikel 1 van 1
€ 3,49 (inclusief btw)

Aardpeer wordt geplant in maart-april. Aardpeer is een vergeten groente, heel vroeger werd dit als een aardappel gebruikt door onze voorouders. Ondergronds vormen zich grote wortelknollen, die geoogst kunnen worden vanaf november na de eerste vorstperiode. Oogsten kan de hele winter door. Oogst alleen wat u nodig denkt te hebben, omdat de aardpeer, eenmaal geoogst, niet lang bewaardbaar is.  

Bovengronds maakt de aardpeer kleine zonnebloemen die het goed doen als snijbloem.

Gebruik advies: Aardpeer in schijven snijden, goed kruiden en bakken in koekepan of frituur.

Recept voor Aardpeerpuree met hazelnoot

Nodig: 750 gram aardperen, 1 teentje knoflook, 10 gram verse platte peterselie, 50 gram hazelnoten, 400 gram kruimige aardappelen, 25 gram roomboter, 75 ml melk

Aardperen en aardappelen schillen en wassen. Snijd ze in stukken en kook ze in water gaar, samen met de in stukjes gesneden knoflook. De hazelnootjes in een droge koekenpan even roosteren tot ze mooi bruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze in stukjes. Pureer de aardpeer samen met de aardappelen en knoflook en maak het romig met de melk en de boter. De puree mag best nog een beetje grof zijn. Pureer dus niet te lang. Voeg evt. zout en of peper toe. Snijd de verse platte peterselie en strooi deze over de puree. Strooi ook de stukjes hazelnoten erover heen en de olie uit de pan, waarin de nootjes zijn geroosterd.

Eet smakelijk.

 

© 2015 - 2024 Moes&Tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel