Aspergeplanten

Aspergeplanten te koop bij Moes & Tuin, zie onderaan deze pagina. 

Hoe plant ik de asperges: Bemesting nieuwe bedding. In herfst of winter de gedroogde koemest of stalmest, 3 steken diep onderwerken. In het voorjaar de kalk eronder werken.

Planten: Aspergeplanten worden geplant van maart tot half april. Plant 3 tot 4 scheuten op 1 meter, afstand per plant is 25cm.

Witte asperges houden van een lichte goed doorlatende grond en een hoog humusgehalte. Zorg dat het overtollige regenwater goed kan afwateren. Groene asperges hebben minder eisen. Zij hoeven ondergronds nl. geen witte stengels te vormen, een rug maken is dan ook niet nodig. Groene asperges mogen minder diep geplant worden. Voor zware grondsoorten is het dan ook beter om groene asperges te telen. Asperges staan graag in de zon.

Maak een greppel van 60-70cm breed en 25 cm diep. Leg de plantjes erin en spreid de wortels goed uit. Dek de plant voorzichtig af met een laagje grond van max 10cm.

Asperges hebben nogal wat ruimte nodig om te groeien, zowel in de hoogte als in de breedte. Hou daarom een rijafstand aan van 1.50m voor de witte asperges en voor groene 1.00m.

Het eerste jaar wordt er niet geoogst. Laat planten doorgroeien, zodat ze veel loof maken. Zorg dat aspergeplant niet uitdroogt, maar ook goed afwatert. Hou het veld onkruid vrij. Knip in november-december het afgestorven loof af. In het voorjaar kan men het bed een beetje aanaarden, doe dit nog voordat de groei begint.

Het tweede jaar kan men begin april een grotere berm bovenop de aspergeplanten (rijden) brengen. Max 25cm. Dit jaar zou men al een hele kleine oogst kunnen krijgen. Oogst niet later dan half mei. De jonge aspergeplanten zijn nog niet sterk genoeg.

In het derde jaar, in het voorjaar de bedden losmaken en een stukje afgraven. De grond warmt hierdoor sneller op, aspergeplanten houden van warmte. Zodra de eerste aspergestengels verschijnen moet de heuvel opgehoogd worden. Ong. 20cm boven maaiveld. In dit jaar kan men al iets langer oogsten. Tot begin juni.

Vanaf het vierde jaar kan men van deze, inmiddels volgroeide, aspergeplanten tot de langste dag oogsten.(24 juni) Na de oogst mogen de ruggen afgegraven worden. Markeer de rij, zodat je in het voorjaar de rijen herkend.

Oogsten: Groene asperges, kort boven de grond de jonge dikke stengels afsnijden. Witte asperges zo diep mogelijk uitsteken. Maak de scheutjes vrij waar de breuklijn in de aarde zit. Snij de asperges af en dek de plant weer af met aarde.

Sorteer op
 • Aspergeplanten, witte asperges
  Aspergeplanten, witte asperges

  Tel 3 tot 4 Aspergeplanten per meter.

  De asperges kunnen geplant worden vanaf eind februari tot half april.

  Deze mooie grote wortelplanten zijn verkrijgbaar vanaf eind februari en zolang de voorraad strekt. In het najaar zijn de…

  € 1,25
 • Aspergeplanten 25 stuks, witte asperges
  Aspergeplanten 25 stuks, witte asperges

  Tel 3 tot 4 Aspergeplanten per meter.

  De asperges kunnen geplant worden vanaf eind februari tot half april.

  Deze mooie grote wortelplanten zijn verkrijgbaar vanaf eind februari en zolang de voorraad strekt. In het najaar zijn de…

  € 27,50
 • Groene asperges
  Groene asperges

  Groene asperges hebben geen extra mest nodig zoals de witte. Ze gedijen goed op arme grond. Geen verhoogd bed nodig. Deze mogen gewoon boven de grond groeien. Kooktijd 5 a 6 min. Schillen is niet nodig. Ook lekker om te roosteren…

  € 2,59
 • Paarse asperges
  Paarse asperges

  Paarse asperges zijn nog niet bekend in Nederland. Ze komen uit Australie en Nieuw Zeeland.

  Paarse asperges groeien boven de grond en hoef je net als de groene niet te schillen. Paarse en groene asperges doen het goed op schrale…

  € 2,59

Verzendkosten

Verzendkosten € 2,95 per bestelling. Pakket max.10kg        € 6,95. Bestellingen boven € 27,50 gratis verzending.

© 2015 - 2019 Moes & Tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel