Pompoen planten

Eetbare pompoenen planten zijn te koop van vanaf eind april - begin mei.

De meeste pompoenen zijn goed te gebruiken in de keuken, voor o.a. soepen en bakgerechten. Wist u dat eigenlijk alle kalabassen en pompoenen eetbaar zijn? De ene is echter lekkerder en dan de ander. Geen enkele pompoen of kalabas is giftig. 

Zodra de steel van een pompoen indroogt is deze klaar om geoogst te worden. Een pompoen kan heel lang bewaard worden bij een temperatuur van 7c Bewaar ze niet in de koelkast, liefst binnenhuis. De lekkere butternut soort is zelfs bewaarbaar tot maart-april. Hele grote pompoenen kunnen wat eerder gaan rotten. Dit kan geen kwaad, maar snijd het plekje weg en bereid de pompoen voor gebruik.

Maak je soep of puree van hele grote pompoenen, doe dan geen moeite om de enorme dikke schil te verwijderen. Onder de schil zitten veel vitaminen. De schil is goed mee te koken en verdwijnt in de puree.

 

Sorteer op
  • eetbare pompoen plant
    eetbare pompoen plant

    Er zijn verschillende soorten eetbare pompoenen. o.a. geel, oranje, en fles pompoen. Eetbare pompoenen kunnen vanaf half mei buiten in de volle grond staan. Voor die tijd moeten de plantjes liefst in een kas of onder glas bewaard…

© 2015 - 2024 Moes&Tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel