Shiso, notenkruid, japanse peterselie plant

Artikel 1 van 1

Shiso, ook wel notenkruid of japanse peterselie genoemd, heeft prachtig donkerpaars blad. Shiso wordt vooral in japanse keukens gebruikt. De blaadjes zijn vers te gebruiken en hebben een hele bijzondere, lastig te omschrijven smaak. Beetje komijn-munt-nootmuskaat. De blaadjes kunnen in salades verwerkt worden. Of laat ze op het laatst mee sudderen in bv. een spaghetti gerecht met zongedroogde tomaatjes. Knip in de zomer de toppen uit de plant zodat het een bossige volle plant kan worden. Overal waar noten in gaan, cashew of pijnboompitjes kan Shiso aan toegevoegd worden. Shiso kan ook in stoofgerechten. Gebruik Shiso samen met Citroengras in een runderstoof gerecht.

Salade met shiso, rettich en kiwi

1 rettich, citroensap, 3 geschilde kiwi's, beetje olie, azijn, zout en peper.

Schil de rettich en snij in dunne plakjes. Besprenkel met citroensap tegen het bruinworden. Meng wat olie en azijn en voeg wat peper en zout toe. leg schijfjes kiwi en de stukjes rettich op een bordje, bestrooi met stukjes shisoblaadjes en schenk de dressing erover. 

© 2015 - 2024 Moes&Tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel