Wat kan ik planten in februari

Vorige Artikel 2 van 12 Volgende

Februari

Kool en sla planten: Bij Moes&Tuin zijn de eerste koolplanten te koop vanaf de laatste week febr/of eerste week maart. Denk hierbij aan bloemkool, spitskool, savooiekool en rode kool. Ook is er dan kas-sla en kas-andijvie.  

Pootaardappelen en pootgoed is te koop vanaf 2e helft februari. 

Schoonmaak kas: Voordat je met nieuwe oogst aan de slag gaat in de kas is het raadzaam om deze schoon te maken. Er kunnen altijd schimmels, zoals de tomatenziekte achterblijven in de kas. Rook de kas schoon met zwavelpoeder. Laat de kas 3 dagen dicht en zorg dat er niets in staat. Daarna de kas 1 dag volledig luchten voordat je er weer in gaat klussen.

In de kas kun je planten: Sla en andijvie. Koolplantjes kun je in een bloempot planten en in de kas zetten. Ze maken dan al een grote voorsprong op de groei.  Zolang de kas niet verder benut wordt kunnen de koolplanten in de kas blijven staan. Vanaf half maart, maar later mag dus ook, kun je de koolplanten buiten uitplanten in de volle grond.

In de kas kun je zaaien: Tuinbonen, doperwten en peulen kun je in de kas of onder glas voorzaaien. Tuinbonen mogen eind februari ook buiten gezaaid worden, ze kunnen best wat kou verdragen.

Wil je aardappelen zetten? Leg dan alvast een voorraad in de kas, of op een lichte warme plek.. Door de warmte en licht gaan ze “spruiten”  en hebben zodoende straks een voorsprong op de groei.

Paprika en peperplanten, de 'warme planten' kunnen niet in de koude kas. Deze zaai je in huis, op een warmte en lichte plaats. De dagen zijn nog best kort er is voldoende daglicht nodig voor een groede ontkieming. Anders worden ze heel lang en dun, ze zijn dan heel vatbaar voor ziektes. Wacht liever een paar weken, de dagen worden vanzelf langer, dus meer zonuren voor het opkweken van plantjes.

Wat kun je buiten in de volle grond planten / zaaien:

Bij zacht weer zaai je buiten in de koude grond, Spinazie, raapstelen winterpostelein en snijmoes. Tuinbonen, doperwten en peulen.

Afgeharde wintervaste planten kunnen buiten in de koude grond gezet worden; Rozemarijn, thijm, oregano, laurier zijn wintervaste kruiden. Wintervaste kruiden vanaf half februari verkrijgbaar bij Moes&Tuin.

© 2015 - 2023 Moes&Tuin | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel